Maria Louisa van der VLoet

Verdwenen en gedood

Het moet 1944 zijn geweest toen Maria Louisa (Miet) verdween. Volgens getuigen werkte zij toen bij een juwelierszaak in de Molenstraat. Waar zij door 2 – mogelijk bekenden – personen is meegenomen. Vermoedelijk is zij kort hierna gedood en haar lichaam gedumpt in de Boschwachterij in de buurt van Putven, tussen Alphen en Chaam.

Miet Vloet, zoals zij ook werd genoemd, werd opgepakt en gedood door het verzet (witte brigade). Miet werd in juni al ondervraagd door de Duitsers waarbij zij mogelijk alles vertelde wat ze had gehoord en gezien. Het kan zijn dat hierdoor onder andere informatie ontstond wat door de uiteindelijke verraadsters gebruikt werd om Miet Cornelissen-Verhoeven en de marechaussees Geert Gerritsen en Adriaan van Gestel op te pakken.
Maar keihard bewijs is hier niet voor. Meerdere mensen zijn door de Duitsers ondervraagd. En kunnen dus ook deze informatie hebben gegeven.
Daarnaast is ook bekend dat een zekere Rene van Muylem, een verzetsgroep in Antwerpen had geïnfiltreerd. Van deze verzetsgroep is bekend dat ze ook op de pilotenlijn zaten.

Miet Cornelissen en de marechaussees werden in de ochtend (1o voor 10) van 9 september 1944 op de Galderse hei (Schiethei) gefusilleerd.

Miet Cornelissen
Adr. Th. J van Gestel
Gradus J. Gerritsen

De verraadsters en helpsters van Rene van Muylem die later de pilotenlijn hielpen opruimen waren Marie de Mey en Paulina Vlamings, beide in 1947 tot levenslang veroordeelt door de krijgsraad in Antwerpen.

Rene van Muylem
Paulina Vlaming

Rene van Muylen werd na de oorlog door de krijgsraad in Antwerpen ter dood veroordeeld en geëxecuteerd.

Krantenbericht rechtzaak
Paulina Vlaming